Tarta cu mere, pere si miere

Printeaza

Tarta cu mere, pere si miere din: faina, unt, zahar, ou, mere, miere, pere, sare.

Ingrediente:Tarta cu mere, pere si miere

  • 250 g faina
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 750 g mere
  • 4 linguri miere
  • 750 g pere
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un aluat suplu.

Inveliti-l intr-o folie de plastic si tineti-l la rece o jumatate de ora.

Incingeti cuptorul la 220C.Puneti mierea sa se topeasca impreuna cu untul la foc mic, intr-o forma de tarta din metal si luati-le de pe foc cand incep sa se caramelizeze.

Curatati fructele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le pe fundul tavii.

Intindeti aluatul si inveliti fructele, indoind marginile foii pe dedesubt, puneti deasupra o folie de aluminiu si dati tava 40 de minute la cuptor.

Rasturnati-o cat este inca fierbinte si serviti-o calduta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.