Tarta cu mere umplute si branza

Printeaza

Tarta cu mere umplute si branza din: faina, zahar, pudra, unt, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, unt, ulei, faina, branza, esenta de vanilie, mere, stafide, nuci, rom.

Ingrediente:Tarta_cu_mere_umplute_si_branza

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • câte 1 lingură unt sau ulei si făină

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză dulce
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 6 mere
  • 50 g stafide
  • 50 g nuci
  • 50 ml rom

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare, pe care o înveleşti şi o păstrezi în frigider o jumătate de oră.

Amesteci brânza cu ouăle şi esenţa de vanilie, până devine cremoasă. Pui stafidele la înmuiat în rom diluat, pentru circa 30 de minute. Mărunţeşti nucile şi le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le îndepărtezi casetele cu seminţe şi le umpli cu amestecul de stafide şi nuci.

Tapetezi cu aluat baza şi pereţii unei forme rotunde, în prealabil unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aşezi merele umplute în formă şi torni crema de brânză.

Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte. Laşi să se răcească înainte de a o porţiona. Feliile au un aspect mai plăcut dacă linia după care tai trece prin jumătatea mărului.

 

Tarta cu mere umplute si branza

Tarta_cu_mere_umplute_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.