Tarta cu mere si nuci

Printeaza

Tarta cu mere si nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, apa, sare, mere acrisoare, lapte, nuci, fistic, smantana, scosrtisoara.

pentru aluat:Tarta_cu_mere_si_nuci

  • 130 g faina
  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri apa calduta
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 4 mere acrisoare
  • 200 ml lapte
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuci zdrobite
  • 50 g fistic
  • 200 ml smantana dulce lichida
  • 1 praf scortisoara

 

Mod de preparare:

Amesteci ouăle cu za­hărul, adaugi apoi apa călduţă şi făina cernută cu praful de copt şi sarea. Frămânţi bine până se for­mează un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi să se odihnească circa 30 de minute.

Intinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu ea interiorul unei forme de tartă. Inţepi cu furculiţa în mai mul­te locuri. Presari deasupra puţine nuci zdobite. Amesteci, într-un castron, ouăle, laptele, smântână dulce şi zahă­rul. Torni compoziţia în in­teriorul tartei. Deasupra aşezi felii de mere mai grosuţe, curăţate de căsu­ţa cu seminţe.

Presari restul de nuci, fisticul zdrobit şi scor­ţişoara măcinată, apoi introduci tarta la cup­tor pentru aproximativ 45 de minute, până capă­tă o nuanţă aurie. O laşi să se răcească, o porţionezi şi o serveşti.

Tarta cu mere si nuci

Tarta_cu_mere_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.