Tarta cu mere si inghetata de scortisoara

Printeaza

Tarta cu mere si inghetata de scortisoara din: aluat de foitaj, zahar, mere, unt, lapte, baton de scortisoara, oua, frisca.

Ingrediente:Tarta_cu_mere_si_inghetata_de_scortisoara

  • 400 g aluat de foitaj
  • 200 g zahăr
  • 4 mere
  • 50 g unt

Pentru îngheţată de scorţişoară:

  • 225 ml lapte
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 450 ml frişcă

Mod de preparare:

Fierbe laptele cu scorţişoară. Amestecă gălbenuşu­rile şi zahărul. Toarnă treptat laptele. Lasă pe foc, amestecând continuu, până obţii o cremă. După ce s-a răcorit, încorporează frişca şi lasă la congelator.

Topeşte untul cu zahărul. Adaugă felii de măr.

Stro­peşte cu lămâie şi lasă pe foc câteva minute. Taie din aluat dreptunghiuri. Rulează puţin pe margine şi repartizează pe fiecare bucată feliile de măr, cu tot cu sosul pe care l-au lăsat.

Coace la cuptor 30 de minute. Serveşte alături de îngheţată.

Tarta cu mere si inghetata de scortisoara

Tarta_cu_mere_si_inghetata_de_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.