Tarta cu mere si caramel

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 150 g unt ouă
  • 400 g faină
  • 100 g zahărTarta cu mere si caramel
  • 100 ml apă
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat

Ingrediente umplutură:

  • 3 mere verzi
  • 6 mere roşii
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 3 ouă linguri făină
  • coaja de la 2 lămâi
  • 200 g fulgi de migdale

Ingrediente siropul caramel:

  • 150 g zahăr
  • 250 ml apă

 

Mod de preparare:

Pentru blat se amestecă într-un castron toa­te ingredientele şi se face un aluat potrivit de tare, care se lasă 30 de minute la rece.

Se aşază coca într-o formă termorezistentă de tartă, unsă în prealabil cu unt. Se ridică aluatul şi pe pereţii formei, apăsând încet. Se înţeapă cu furculiţa aluatul de pe fundul tăvii şi aceas­ta se pune la cuptor pentru 15 minute, ca să se rumenească puţin.

Pentru siropul caramel, se pune zahărul într-o cratiţă şi se caramelizează, se toarnă apa şi se amestecă până când zahărul s-a topit. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intr-un castron, se amestecă cu telul laptele, zahărul, ouăle, făina, siropul caramel şi coaja rasă de la o lămâie.

Merele se spală, se taie pe jumătate, se cură­ţă de seminţe şi se taie felii. Pe tartă se presa­ră fulgii de migdale şi apoi, alternând culorile, feliile de măr.

Peste feliile de mere aşezate în formă de floa­re se toarnă compoziţia de lapte şi caramel. Se pune forma la cuptor pentru 20 de minute, du­pă care se scoate şi se aşază din nou felii de mere, dar de această dată numai roşii, se pre­sară câţiva fulgi de migdale şi coajă de lămâ­ie tăiată fâşii foarte subţiri (se poate face aceas­tă operaţiune cu ajutorul curăţătorului de legu­me).

Se pune din nou la cuptor pentru încă 15 minute. Se serveşte caldă, decorată cu frunze de mentă, dar este gustoasă şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.