Tarta cu mere si aroma de lamaie

Printeaza

Tarta cu mere si aroma de lamaie din: aluat, faina, sirop de zahar, pesmet, lamaie, oua, mere, crema de vanilie, inghetata de vanilie, frisca.

Ingrediente: Tarta_cu_mere_si_aroma_de_lamaie

  • 400g de aluat fraged dulce
  • puţină făină
  • 600g de sirop de zahăr
  • 225g de pesmet proaspăt
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
  • 3 ouă, bătute
  • 5 mere mici
  • cremă de vanilie, îngheţată de vanilie sau frişcă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, până când devine suficient de mare pentru a tapeta cu el o formă de tartă cu diametrul de 23cm şi circa 3cm adâncime.

Transferă aluatul în tavă, apoi acoperă-l şi ţine-l la frigider 30 de minute.

Incinge cuptorul la 200°C. Rupe o bucată mare de hârtie de copt şi foloseşte-o pentru a tapeta aluatul înainte de a-l umple cu boabe de fasole uscată.

Coace aluatul 20 de minute, apoi îndepărtează fasolea şi hârtia şi mai lasă-l 10-12 minute, pentru a deveni auriu.

Intre timp, pune siropul de zahăr, pesmetul, coaja rasă de la ambele lămâi, zeama de la una şi ouăle într-un bol mare.

Curăţă de coajă 2 mere şi dă-le pe răzătoarea mare, direct în bol. Amestecă toate ingredientele.

Micşorează temperatura din cuptor la 160°C. Foloseşte un instrument de îndepărtat cotorul pentru cele 3 mere rămase, apoi taie-le în rondele subţiri.

Tăvăleşte feliile prin zeama de lămâie rămasă, pentru a împiedica oxidarea lor.

Pune pesmetul însiropat în tavă şi aranjează feliile de măr astfel încât să formeze un inel cu felii întrepătrunse.

Unge-le cu 1-2 linguri de sirop, apoi dă tarta la cuptor 55 de minute-1 oră, până când partea expusă a umpluturii pare fermă la atingere.

Lasă tarta să se răcească 10 minute în tavă, apoi scoate-o cu grijă, stropeşte-o cu puţin sirop suplimentar şi serveşte-o caldă cu cremă de vanilie, îngheţată sau frişcă.

Tarta cu mere si aroma de lamaie

Tarta_cu_mere_si_aroma_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.