Tarta cu mere, nuca si frisca

Printeaza

Tarta cu mere, nuca si frisca din: făină, unt, zahar, oua, mere, nuca, scorţişoară, esenţă de vanilie, frişcă lichidă, fulgi de migdale, miere, mascarpone, zahăr pudră.

Tarta_cu_mere_nuca_si_frisca

Ingrediente pentru aluat:

  • 175 g făină
  • 85 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 gălbenuş

Ingrediente pentru umplutură:

  • 5 mere
  • 300g nucă măcinată
  • 2 linguri scorţişoară
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1-2 linguri esenţă de vanilie
  • 40 g unt
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • fulgi de migdale
  • 1 lingură unt
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri scorţişoară

Mod de preparare:

Amesteci untul la temperatura camerei cu făina, gălbenuşul şi zahărul până capătă consistenta unui aluat care nu se ţine de degete, ii dai forma unei bile, îl pui într-o pungă şi-l dai la frigider 30 de minute.

Speli merele şi le înde­părtezi cotoarele. Le pui într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt şi le dai la cuptor 35 de mi­nute. Când s-au înmuiat, pui merele în blenderşi le pasezi. Adaugi untul, zahărul, scorţişoara, esenţa de vanilie şi nucile şi amesteci bine. Baţi frişca şi o încorporezi în mere.

Aluatul îl întinzi în tava rotundă unsă cu unt, ridicându-l şi pe margine. Pui umplutura şi dai tava la cuptor 30 de minute. Laşi să se răcească. Mixezi crema de mascar­pone cu zahărul pudră şi o pui peste tartă, încălzeşti puţin mierea şi o întinzi pe’marginile prăjiturii, după care pui fulgii de migdale.

Tai din câteva coli de hârtie fâşii de aproximativ 1 cm lăţime şi le pui paralel, încât să formezi pătrăţele peste prăjitură. Deasupra presari prin sită scorţişoară.

Tarta cu mere, nuca si frisca

Tarta_cu_mere_nuca_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.