Tarta cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu mere, faina, unt, oua, zahar, smantana, scortisoara.

Ingrediente aluat:Tarta cu mere

  • 300 g de făină
  • 160 g de unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 120 g de zahăr

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 200 ml de smântână dulce
  • 1 baton de scorţişoară
  • 30 g de zahăr

Mod de preparare:

Pentru a obţine aluatul, amestecaţi făina, untul, trei gălbenuşuri şi zahărul. Frământaţi-le 5 minute, întindeţi aluatul în tavă ridicandu-l uşor pe pereţii tăvii, înţepaţi-l cu o furculiţă şi puneţi tava în frigider pentru un sfert de oră să se lege puţin aluatul. .

Puneţi-o apoi în cuptorul încins la 180° C pentru aproximativ 20 de minute. Dacă vreţi să fiţi siguri că aluatul e protejat, acoperiţi-l cu o foaie de copt pe care o fixaţi cu boabe de fasole.

Pentru umplutură, spălaţi merele, curăţaţi-le de sâmburi şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi- le într-o tigaie cu o lingură de zahăr şi un batoane de scorţişoară.

Ţineţi-le pe foc mic 15 minute, să se înmoaie şi să se formeze în jurul lor un sos.

Luaţi-le de pe foc şi turnaţi peste ele smântână dulce în care aţi amestecat un gălbenuş, înainte de asta, asiguraţi -vă că merele s-au răcit puţin, altfel obţineţi o omletă subţire.

Turnaţi amestecul acesta în tavă, peste aluatul copt. Daţi tava la cuptor pentru alte 15-18 minute, la 160-170°C.

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.