Tartă cu mazăre

Printeaza

Tartă cu mazăre din: faina neagra, unt, apa, sare, mazare, bacon, ceapa, lapte, oua, lapte, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_mazare

pentru aluat:

  • 200 g faina neagra
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 100 g mazare conservata
  • 100 g bacon
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca faina si untul cu varful degetelor, se dace un gol si se pun sarea si apa rece. Apoi, cu mana, se incepe amestecarea de la mijloc spre margini.

Se framanta cat mai putin posibil si se aduna aluatul intr-o bila care se da la rece pentru 30 de minute.

Se gusta mazarea din conserva si daca nu este fiarta, se pune pe foc si se fierbe. Intre timp, intr-o tigaie fara grasime, se rumenesc baconul cu ceapa si mazarea bine scursa.

Ouale se bat foarte bine, se pune laptele si cascavalul si apoi se amesteca cu mazarea. Se adauga sare si piper.

Aluatul se intinde si se asaza in forma de copt, se toarna amestecul de umplutura si se da la cuptor pentru 35 de minute.

Tartă cu mazăre

Tarta_cu_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.