Tarta cu mazare si peste

Printeaza

Tarta cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce, unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_mazare_si_peste

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g malai
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 600 g peste dezosat
  • 1 cutie ton
  • 200 g spanac inghetat
  • 3 linguri mazare
  • 4 oua
  • 3 rosii
  • 5 linguri smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • busuioc
  • maghiran uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina cu mălaiul şi cu praful de copt. Adaugi untul moale, oul, un praf de sare şi patru linguri de apă rece. Frămânţi un aluat elastic şi pui la frigider o oră.

Intinzi aluatul într-o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Apeşi bine pe margini şi înţepi cu furculiţa.

Acoperi cu o folie de aluminiu şi pui 500 g de fasole uscată. Coci aproximativ 20 de minute.

Căleşti în unt spanacul lăsat la dezgheţat la temperatura camerei. Tai peştele mărunt şi aşezi într-un castron mare, împreună cu tonul scurs. Amesteci cu o roşie curăţată de pieliţe şi tăiată cubuleţe.

Adaugi spanacul călit, mazărea, gălbenuşurile bătute cu smântâ¬nă, caşcavalul ras, laptele, condimentele, sare şi piper, după gust.

Amesteci bine şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.

Scoţi forma din cuptor, îndepărtezi folia şi fasolea si torni compozitia. Deasupra asezi felii de rosie. Introduci la cuptor inca 40-45 de minute.

Tarta cu mazare si peste

Tarta_cu_mazare_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.