Tarta cu mazare si morcovi

Printeaza

Tarta cu mazare si morcovi din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, mazare, apa, sare, morcovi, branza, smantana.

Ingrediente:Tarta cu mazare si morcovi

  • făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g unt
  • 250 g smântână

Pentru umplutură:

  • 300 g mazăre congelată
  • 1l apă
  • sare
  • 2 morcovi
  • 500 g brânză
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântână. Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Pui mazărea la opărit 5 minute în apă fiartă cu sare. O laşi la scurs.

Intre timp, fierbi morcovii, apoi îi laşi la răcorit. Razi 400 g de brânză, o adaugi peste ouăle bătute şi o omogenizezi cu smântână. Tai morcovii cubuleţe. După ce întinzi aluatul, îl aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt.

Torni umplutura, adaugi morcovii şi mazărea. Razi brânza rămasă şi dai totul la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.