Tarta cu mazare si cascaval

Printeaza

Tarta cu mazare si cascaval din: oua, unt, faina, sare, apa, mazare, cascaval, sunca, smantana, sare, piper, marar.

Ingrediente:Tarta cu mazare si cascaval

Pentru aluat:

  • 1 gălbenuş
  • 100 g unt
  • 175 g făină
  • 1 praf sare
  • 3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 100 g mazăre
  • 200 g caşcaval
  • 100 g şuncă
  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • mărar, opţional

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu un praf de sare, faci o adâncitură în centru, pui un gălbenuş, untul moale, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl înfăşori în folie şi îl dai la rece 30 de minute.

Clocoteşti apă cu sare, pui mazărea şi o laşi la fiert 10 minute, apoi o scurgi.

Razi caşcavalul şi tai cubuleţe şunca, apoi le amesteci cu mazărea, ouăle bătute, smântână şi potriveşti gustul de sare şi piper, dacă e cazul.

Intinzi aluatul şi-l aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată, îl înţepi din loc în loc, pui umplutura, nivelezi şi dai la cuptorul bine încins 40 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Tarta cu rosii si feta

Tarta cu rosii si feta din: aluat, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, sos pesto, feta, patrunjel. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și […]

Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]

Tarta cu rosii si oregano

Tarta cu rosii si oregano din: aluat, rosii, telemea, oregano, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj 300 g roşii cherry 150 g cremă de brânza 100 g telemea 1/2 linguriţă oregano uscat 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Intinde bine foaia de aluat, pune-o într-o formă de tartă, înţeap-o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.