Tartă cu mazăre mange-tout

Printeaza

O reteta de tarta cu mazare mange tout din: unt, faina, sare, mazare mange tout, ceapa, kaizer, rosii uscate, usturoi, busuioc, menta, oua, smantana, lapte, piper, nucsoara si seminte de pin.

Ingrediente:Tartă cu mazăre mange-tout

  • 100 g unt
  • 375 g faina
  • sare
  • 500 g mazare mange-tout
  • 150 g ceapa
  • 50 g kaizer împă­nat afumat
  • 50 g roşii uscate
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură busuioc
  • 2 fire mentă
  • 5 ouă
  • 150 g smântână
  • 150 ml lapte
  • piper
  • nucşoară
  • 30 g seminţe de pin

 

Mod de preparare:

Se taie untul cuburi; se frământă rapid un aluat, cu făină, sare şi 150 ml apă rece; se dă la frigider 30 min. Se spală mazărea mange- tout, se curăţă şi se opăreşte cca 2  min. în apă cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă ceapa; se taie cuburi kaizerul şi roşiile.

Se prăjeşte baconul, se adaugă usturoiul pisat, roşiile şi ceapa; se călesc împreună. Se toacă 1/2 din cantitatea de bu­suioc şi de mentă şi se adaugă în tigaie. Se încin­ge cup­torul la 200 °C. Pe o planşetă tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (0 30 cm), care se aşază într-o formă de tort unsă (0 24 cm); se presează bine marginile. Se bat ouăle cu smântână, lapte, piper, sare şi un praf de nucşoară.

Pe blat se aşază mai întâi amestecul de kaizer, apoi mazărea mange- tout şi în final se toarnă amestecul de ouă şi smântână. Se presară seminţe de pin. Se coace tarta cca 70 min. După primele 40 min., se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească. Se ornează cu restul de verdeaţă.

Tartă cu mazăre mange-tout

Tartă cu mazăre mange-tout

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.