Tarta cu masline

Printeaza

Tarta cu masline din: faina, apa, drojdie, ulei, oua, zahar, fasole, mazare, ciuperci, morcovi, porumb, masline, salata, sare, piper, ulei, legume.

Ingrediente:Tarta cu masline

  • 800 g făină
  • 250 ml apă
  • 30 g drojdie
  • 160 ml ulei
  • două ouă
  • o lingură de za­hăr
  • 500 g fasole verde
  • 300 g mazăre
  • 500 g ciuperci
  • doi morcovi
  • 100 g boa­be de porumb
  • 100 g măsline
  • salată verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se dizolvă drojdia împreună cu apa călduţă. Se adaugă uleiul de floarea-soarelui, zahărul tos şi o linguriţă de sare. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se lasă la dospit, la loc cald.

Dupa ce a dospit se toarna peste restul de faina, se framanta si se acopera cu un servet de bucatarie. Legumele se curata, se taie bucati mai mici si se fierb separat, impreuna cu putina sare. se scurg de apa, se calesc in ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Aluatul se împarte în bucăţi egale şi li se dă formă rotundă. Se presară pe jumătate din foaie compoziţia de legume la care se adaugă boabele de porumb şi măslinele fără sâmburi.

Se ung marginile cu ou băut, se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie, se ung cu restul de ou şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se in­troduc în cuptor şi se coc la foc mediu timp de 30-45 de minute.

Se servesc fierbinţi sau reci alături de salată verde şi de legume de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.