Tartă cu legume si file de peste

Printeaza

Tartă cu legume si file de peste din: file de peste, mazare, fasole verde, morcov, smantana, branza de vaci, oua, ceapa, usturoi, faina, masline, ulei, praf de copt, sare, piper, busuioc, rosii.

Ingrediente:Tarta_cu_legume_si_file_de_peste

  • 600 g file de peste
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • un morcov
  • 200 g smantana
  • 200 g branza de vaci
  • 4 oua
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • 75 g faina
  • 100 g masline feliate
  • 75 ml ulei
  • praf de copt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • rosii

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb zece minute în apă cu sare apoi se scot şi se toacă mărunt.

Mazărea, fasolea verde şi morcovul curăţat de coajă se fierb zece minute, se scurg şi se pun într-un bol.

Când s-au răcit se adaugă peştele, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, măslinele feliate şi uleiul de măsline.

Se adaugă smântână şi brânza de vaci, ouăle mixate separat, busuioc tocat, sare şi piper după gust.

Se presară un plic de praf de copt, făina, se amestecă şi se toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până devine aurie şi, dacă introducem o scobitoare în compoziţie aceasta iese curată.

Se lasă să se răcească cinci minute în tavă apoi se scoate pe un platou şi se serveşte.

Se serveste simpla sau cu o salata de rosii cu busuioc tocate, sare si piper.

Tartă cu legume si file de peste

Tarta_cu_legume_si_file_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.