Tarta cu legume si ansoa

Printeaza

Tarta cu legume si ansoa din: faina, apa, drojdie, miere, nuca, vinete, dovlecei, rosii, ansoa, usturoi, oregano, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_legume_si_ansoa

  • 300 g făină
  • 175 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 10 g miere
  • 50 g miez de nucă
  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roşii
  • 200 g fileuri anşoa în ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • 5 g oregano uscat
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă, se toacă şi se pune într-un bol împreună cu fileurile de anşoa pasate, uleiul în care au stat, oregano uscat, sare şi piper.

Intr-un bol se amestecă drojdia cu apa, mierea şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă la dospit zece minute, se toarnă peste restul de făină împreună cu o lingură cu ulei, jumătate de linguriţă cu sare, nucile tocate şi se frământă.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte în patru bucăţi, se întind foi rotunde şi se aşază în tăvi unse cu ulei. Vinetele şi dovleceii se spală, se taie rondele, se presară ciu sare şi se lasă zece minute într-o strecurătoare.

Se pun peste amestecul din bol apoi se aşază peste blaturile crescute, iar deasupra se pun felii de roşii. Se condimentează, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce aluatul devine auriu.

 

Tarta cu legume si ansoa

Tarta_cu_legume_si_ansoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.