Tarta cu lamaie

Printeaza

Tarta cu lamaie din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, esenta de lamaie, ou, lapte, amidon, zeama de lamaie.

Ingrediente:Tarta_cu_lamaie

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 120 g zahăr pudră
  • sare
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 1 ou

Pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 1 lingură de amidon
  • 3 gălbenuşuri
  • zeama de la o lămâie
  • coaja de la o lămâie
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat, care se frământă până la omogenizare. Se acoperă bine şi se dă la rece o oră şi jumătate, apoi se întinde o foaie subţire ce se pune în tavă specială de tartă, se înţeapă cu furculiţa şi apoi se dă la cuptor, la foc mic, cam 20 de minute.

Pentru cremă, se dă în clocot laptele, se adaugă zahărul şi amidonul şi după ce zahărul s-a topit se dă la o parte.

Separat, se freacă gălbenuşurile, zeama şi coaja de lămâie. Se pun gălbenuşurile peste laptele răcit şi se mai ţin pe foc câteva minute până se îngroaşă.

Dupa ce blatul s-a răcit, se poate pune umplutura, iar deasupra, din coca rămasă, se pot tăia şi pune deasupra fâşii pentru ornament. Se mai dă la cuptor încă 15 minute, la foc mic.

Tarta cu lamaie

Tarta_cu_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.