Tarta cu lamaie si lapte

Printeaza

Tarta cu lamaie si lapte din: zahăr pudră, faina, margarina, apa rece, zahar, anidon, zahar vanilat, lapte de soia, margarină, lamaie.

Tarta_cu_lamaie_si_lapte

Ingrediente:

  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 2-3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 ml lapte de soia
  • 150 g margarină
  • 1 lămâie, zeamă şi coajă

Mod de preparare:

Pui într-un bol făina, margarina şi zahărul pudră. Frămânţi şi, pentru a obţine un aluat de tartă ferm şi elas­tic, adaugi din când în când apa rece. Infăşori bila obţinută într-o folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură amesteci, într-un vas, laptele de soia cu amidonul, zahărul şi zahărul vanilat. Baţi bine cu un tel, apoi aşezi vasul pe foc mic.

Amesteci până când obţii o cremă mai groasă decât o budincă, lei vasul de pe foc, adaugi margarina, coaja şi zeama de lămâie.

Mixezi bine.

Tapetezi o formă de tartă şi întinzi aluatul, având grijă să acoperi şi marginile. înţepi, din loc în loc, şi dai la cuptor 10 minute.

Scoţi tava, torni umplutura şi mai dai la cuptor aproxi­mativ 20 de minute.

Când se rumeneşte, scoţi tarta şi o laşi să se răcească bine până s-o porţionezi.

Tarta cu lamaie si lapte

Tarta_cu_lamaie_si_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.