Tarta cu lamaie (varianta)

Printeaza

Tarta cu lamaie din: zahar pudra, fana, margarina, apa, zahar, amidon, zahar vanilat, lapte de soia, margarina, lamaie.

Ingrediente:Tarta cu lamaie

Pentru aluat:

  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 2-3 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 ml lapte de soia
  • 150 g margarină
  • 1 lămâie (zeama şi coaja)

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui într-un bol făina, margarina şi zahărul pudră. Frămânţi bine până vei obţine un aluat ferm şi elastic. Adaugi din când în când apă rece. Infăşori bila obţinută într-o folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.

Pregăteşti umplutura aşa:

Intr-un vas pui laptele de soia cu amidonul, zahărul şi zahărul vanilat. Amesteci bine cu un tel, apoi aşezi vasul pe foc mic. Amesteci până când obţii o cremă mai groasă decât o budincă, lei vasul de pe foc, adaugi margarina, coaja şi zeama de lămâie. Mixezi bine.

Tapetezi o formă de tartă şi întinzi aluatul, având grijă să acoperi şi marginile. Inţepi din loc în loc aluatul şî dai la cuptor 10 minute. Scoţi tava, torni umplutura şi mai dai la cuptor aproximativ 20 de minute. Când s-au rumenit, scoţi tava şi laşi tarta să se răcească bine, apoi o poţi porţiona.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.