Tarta cu grepfrut

Printeaza

Tarta cu grepfrut din: faina, unt, ou, zahar, apa, faina, lapte, vanilie, grepfrut rosu.

 

Ingrediente:Tarta cu grepfrut

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri apă rece

Pentru cremă:

  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 350 ml lapte
  • 1 păstaie vanilie

Pentru decor:

  • 1 grepfrut roşu

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe, cu oul şi zahărul. Dacă ţi se pare că aluatul nu se leagă, adaugi apa rece treptat până obţii un aluat ni­sipos pe care-l dai la frigider 30 de minute.

Ulterior, în­tinzi aluatul într-o formă de copt, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, îl acoperi cu hârtie de copt peste care pui boabe de fasole. Dai tava 15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C.

Ulterior, scoţi boabele de fasole şi hârtia de copt şi mai laşi aluatul la cuptor încă 10 minute, până când se rumeneşte uşor.

Pentru cremă, baţi găl­benuşurile cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi făi­na şi amesteci uşor până se încorporează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie, apo îl tomi peste compoziţii cu gălbenuşuri şi amestec continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Pui crema in baie de aburi, o amestec continuu şi o laşi să fiarbi două minute. Ulterior, o tomi peste blatul de tartă.

Decorezi prăjitura cu bucăţ de grepfrut şi o dai la frigider peste noapte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.