Tarta cu fructe de toamna

Printeaza

Tarta cu fructe de toamna din: faina, zahar, unt, sare, apa, mare, pere, orune, stafide, rom sau coniac, zeama de lamaie, unt, scortisoara.

Ingrediente:Tarta cu fructe de toamna

 

Pentru aluat:

  •  170 g făină
  • 2 linguri cu zahăr
  • 150 g unt
  • sare
  • 5-6 linguri cu apă rece

Pentru umplutura:

  • 1 -2 mere ionatane
  • 1-2 pere
  • 3-4 prune uscate
  • 2 linguri cu stafide
  • 1 lingură cu rom sau coniac
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • unt
  • scorţişoară
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Pune prunele în apă, stafidele în rom şi lasă-le la rece. Taie restul fructelor cubuleţe. Stropeşte-le cu lămâie şi căleşte-le în unt. Presară două linguri cu zahăr, scorţişoară după gust şi adaugă prunele tăiate şi stafidele „îmbătate”. Lasă să fiarbă acoperit 10-15 minute.

Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Pune untul rece tăiat cubuleţe şi frământă cu degetele. Adaugă, câte puţin, apă rece până când aluatul capătă o consistenţă omogenă, înveleşte aluatul în folie şi dă-l la rece o oră. Intinde o foaie după forma tăvii de copt.

Aşază aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt, adaugă compoziţia de fructe şi aşază deasupra mici rulouri din aluat.

Dă la cuptor pentru 30-45 de minute, până când aluatul devine crocant. Presară zahăr pudră în amestec cu scorţişoară, numai după ce s-a răcit.

 

Tarta cu fructe de toamna

Tarta cu fructe de toamna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.