Tarta cu fructe de padure si glazura de fructe

Printeaza

 

Ingrediente:Tarta cu fructe de padure si glazura de fructe

  • 500 g făină
  • 350 g zahăr tos
  • sare
  • 200 g unt
  • 5 oua
  • 250 ml iaurt gras
  • 50 ml apă rece
  • o limetă
  • două linguri de amidon
  • 500 g fructe de pădure
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • două pliculeţe cu glazură din fructe

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina cu 150 g zahăr tos, untul, un praf de sare şi două ouă. Se adaugă apa, coaja rasă de limetă şi se frămîntă pînă rezultă un aluat tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece timp de 30 de minute.

Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează în funcţie de tava pe care o folosim. Se unge tava cu unt, se aşază foaia şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, se intro­duce în cuptor şi se coace 25 de minute la foc potrivit.

Intr-un bol înalt se pun ouăle rămase, restul de zahăr tos, zahărul vanilinat, sucul de limetă, iaurtul şi amidonul. Se mixează şi se toarnă peste foaia de tartă din tavă.

Se aşază deasupra fructele de pădure decongelate şi scurse de apă, se introduce tava în cuptor şi se coace compoziţia timp de 20-30 de minute, la foc potrivit. După ce s-a răcit, se decorează cu glazură de fructe şi se introduce la rece.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • glazura de fructe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.