Tartă cu ficăţei şi piept de pui

Printeaza

Tartă cu ficăţei şi piept de pui din: unt, faina, apa, sare, ficatei, ceapa verde, ciuperci, oua, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Tarta_cu_ficatei_si_piept_de_pui

pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 50 ml apa
  • 1 praf sare

pentru umplutura:

  • 1/2 kg ficatei
  • 3 cepe verzi
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci untul cu făina şi sarea, apoi torni câte puţină apă şi omogenizezi, până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigi­der pentru 1 oră. Pentru umplutură, că­leşti ceapa tocată mărunt, într-o lingură de ulei, iar după 6 minute, adaugi ficăţeii spălaţi şi curăţaţi de pieliţe.

Ii laşi pe foc până îşi schimbă culoarea. Treci totul prin maşina de tocat, iar în pasta rezul­tată adaugi ciupercile curăţate, spălate şi mărunţite, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper şi ouăle bătute.

Impărţi aluatul în două şi, pe masa de lucru pre­sărată cu făină, întinzi foi subţiri. Tapetezi cu aluat baza şi pereţii unei tăvi cu diametrul de 26 cm. întinzi uniform umplutura şi aco­peri cu cea de-a doua foaie. îndepărtezi aluatul în exces şi faci din el orna­mente.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru circa 35-40 de minute.

Tartă cu ficăţei şi piept de pui

Tarta_cu_ficatei_si_piept_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.