Tartă cu ficat de porc

Printeaza

Tartă cu ficat de porc

Ingrediente:Tarta cu ficat de porc

  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • 1 lingură untură
  • 50 ml apă
  • sare
  • 1 ou

Ingrediente umplutură:

  • 300 g ficat
  • 3 ouă
  • 60 g caşcaval
  • 2 linguri unt
  • 1 cană lapte
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod preparare aluat:

Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa călduţă şi frămânţi aluatul până se dezlipeşte de vas. La sfârşit, adaugi şi untura mai frămânţi puţin şi laşi aluatul la rece pentru câteva ore.

In acest timp pregăteşti umplutura. Dai ficatul prin maşina de tocat, apoi îl căleşti în unt. Separat, fierbi un sos alb din unt, făină şi lapte şi după ce s-a călit ficatul, le amesteci. Adaugi apoi gălbenuşurile, caşcavalul ras, sare şi piper după gust şi la sfârşit albuşurile spumă.

Intinzi apoi o foaie din 2/3 din aluat într-o formă mare de tartă unsă cu untură şi tapetată cu făină şi pui compoziţia de ficat. Din aluatul rămas întinzi o altă foaie pe care o tai fâşii de 1 cm pe care le aşezi ca un grilaj peste tartă.

Ungi fâşiile cu ou bătut şi dai tarta la cuptor pentru 30 de minute.

Tartă cu ficat de porc

Tarta cu ficat de porc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.