Tarta cu feta si bacon

Printeaza

Tarta cu feta si bacon din: foi de foietaj, cimbru, dovleac, bacon, ulei de masline, unt, feta, oua, smantana.

Ingrediente:Tarta_cu_feta_si_bacon

  • 5 foi de foietaj
  • cimbru proaspat
  • 400g dovleac curatat si taiat cubulete
  • 200g bacon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50g unt
  • 125g feta faramitata
  • 3 oua
  • 200ml smantana de gatit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C (180 daca e cu ventilatie) Prajeste baconul taiat cubulete in uleiul incins intr-o tigaie adanca. Scoate-l intr-un bol. Adauga in tigaie cubuletele de dovleac si prajeste-le timp de 5 minute pana se inmoaie si se rumenesc, adaugand frunze de cimbru in ultimul minut de gatire. Scoate-le si pune-le peste bacon.

Scurge uleiul in exces si lasa in tigaie cat sa fie unse si lateralele ei. Unge fiecare foaie de foietaj cu unt topit si aseaza-o in tigaie. Lasa foietajul sa atarne putin peste margini (taie foaia in exces).

Amesteca feta cu baconul si dovleacul si pune-le peste aluat. Apoi toarna peste ele ouale batute usor amestecate cu smantana, condimentate cu sare si piper.

Pune tigaia pe foc mic si lasa-o asa timp de 5 minute.Baga la cuptor timp de 20-25 minute, pana cand umplutura se incheaga si foietajul este rumen. Serveste cu salata de cruditati sau salata verde.

Tarta cu feta si bacon

Tarta_cu_feta_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.