Tartă cu fasole şi ardei copţi

Printeaza

Tartă cu fasole şi ardei copţi

Ingrediente:Tartă cu fasole şi ardei copţi

Pentru aluat

  • 250 g de făină
  • 100 g unt
  • sare

Pentru umplutura:

  • 200 g de fasole roşie boabe
  • 50 g măsline
  • 4 cârnăciori picanţi
  • 100 g mozzarella
  • sare
  • 1 ardei gras

Preparare:

Pentru aluat, în făină se pune untul cubuleţe şi se toarnă o ceaşcă cu apă rece în care s-a dizolvat puţină sare, timp în care se amestecă rapid cu o furculiţă. Când se obţine un aluat omogen se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 10-15 minute.

Intre timp se pregătesc boabele de fasole, le fierbeţi sau le luaţi gata fierte din conservă sau la borcan. Ardeiul gras se taie cubuleţe şi mozzarella se rade. Cârnăciorii se toacă mărunt şi se călesc cu puţin ulei şi cu măslinele.

Se întirnde aluatul în foaie subţire şi se aşază în forma de tartă, în formă se pune fasolea, se presară uniform ardeiul, măslinele şi cârnăciorii. Deasupra se pune mozzarella rasă şi se bagă la cuptorul bine încins, la foc iute 15-20 de minute.

Se lasă puţin să se răcească şi după aceea se scoate din formă şi se serveşte tarta cu salată de ardei copţi.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-a placut tarta asta cu fasole. O reteta interesanta cu fasole. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.