Tarta cu dovlecel

Printeaza

O reteta cu dovlecel, oua, foi de placinta, smantana, brnaza dulce, margarina, ceapa, suncTarta cu dovlecelulita afumata, patrunjel verde, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg dovle­cei
  • 3 ouă
  • 4 foi de plă­cintă
  • 200 g smântână
  • 200 g brânză dulce
  • 50 g margarină
  • 1 ceapă
  • 10 felii şunculiţă afumată
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri pes­met
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Speli dovle­ceii, îi cureţi de coajă, îi dai pe răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă. Tai ceapa curăţată mărunt, o căleşti în margarina topită, adaugi dovleceii şi le căleşti împreună. Tai şunculiţă bucăţele, pe care le prăjeşti în ulei, apoi le amesteci cu dovleceii raşi căliţi şi pătrunjelul tocat.

Baţi ouăle cu smântână, adaugi brân­za sfărâmată şi pesmetul, torni totul peste compoziţia de dovlecei şi amesteci.

Intr-o formă unsă cu unt întinzi foile de plăcintă, unse fiecare cu margarină topită, aşezi compoziţia de dovlecei şi brânză şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute. O tai răcită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.