Tarta cu dovlecei si telemea

Printeaza

Tarta cu dovlecei si telemea din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, telemea, oua, smantana, rosii, sare.

Ingrediente:Tarta_cu_dovlecei_si_telemea

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 50 ml apa

pentru umplutura:

  • 2 dovlecei
  • 400 g telemea
  • 3 oua
  • 150 ml smantana
  • 2 rosii
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru tartă, amesteci făina cu untul rece de la frigider, adaugi oul şi sarea.

Treptat, torni câte puţină apă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi aluatul cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Intinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl aranjezi într-o tavă rotundă şi-l presezi cu degetele.

Cu o furculiţă, înţepi aluatul din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt peste care pui 2-3 mâini cu fasole. Dai forma la cuptorul preîncălzit 25 de minute.

Pentru umplutură, dai telemeaua prin râzătoare şi o amesteci cu smântână şi cu ouăle.

Speli dovleceii, îi feliezi, îi presari cu un pic de sare şi-i laşi 10 minute deoparte.

Scoţi tarta din cuptor, îndepărtezi boabele de fasole şi hârtia de copt, adaugi jumătate din compoziţia cu brânză, ptii feliile de dovlecei şi acoperi cu restul de brânză.

Deasupra decorezi cu felii de roşii. Dai tarta la cuptor şi o ţii 45 de minute, până se rumeneşte.

Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta_cu_dovlecei_si_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.