Tarta cu dovlecei si ciuperci

Printeaza

Tarta cu dovlecei si ciuperci din: faina, unt, oua, lapte, cascaval, ceapa, dovlecei, ciuperci, vanata, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu dovlecei si ciuperci

  • 350 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 50 ml lapte
  • 150 g caşcaval
  • 1 ceapă roşie
  • 2 dovlecei mici
  • 100 g ciuperci
  • 1 vânătă mică
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat moale pentru tartă, din unt, ou şi făină. Se dă la frigider cca 30 min.

Intre timp se prepară umplutura. Se decojesc vinetele. Se spală şi se taie felii subţiri dovleceii, vinetele şi ciupercile. Ceapa se taie mărunt. într-o tigaie cu puţin ulei se gratinează legumele, la care se adaugă ceapa, sare şi piper.

După ce legumele s-au pătruns, iar zeama a scăzut, se lasă să se răcească.

Se unge un vas cu ulei, se întinde cu mâinile înmuiate în apă aluatul, inclusiv pe pereţii vasului. Se adaugă umplutura de legume, pătrunjelul şi mărarul tocate fin. Deasupra se toarnă un amestec din 2 ouă bătute, caşcaval ras şi 2 linguri cu lapte.

Se introduce vasul în cuptor cca 30 min.

După ce este gata, se serveşte tarta cu iaurt sau lapte bătut.

 

Tarta cu dovlecei si ciuperci

Tarta cu dovlecei si ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.