Tartă cu dovlecei şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua, praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume.

Ingrediente:Tartă cu dovlecei şi carne

  • 300 g făină
  • 250 g unt
  • două ouă
  • un dovlecel
  • un fir de praz
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • o linguriţă cu praf de copt
  • două piepturi de pui
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • smântână
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Untul moale se mixează cu puţină sare, praful de copt, piper şi ouă. Se pune crema obţinută peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele cu o cană şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.

Se înţeapă cu dinţii unei fur­culiţe ca să nu crească la copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 10-15 minute, având grijă să nu se ardă. Piep­turile de pui se dezosează, se taie bucăţele mici şi se prăjesc în ulei încins.

Dovlecelul se taie cubuleţe sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, se prăjeşte în puţin ulei, se scurge şi se pune într-un castron. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust, prazul călit sepa­rat şi ghimbirul ras. Se presară carnea de pui, se amestecă ingredientele şi se pun în formele de tartă calde.

Tartă cu dovlecei şi carne

Tartă cu dovlecei şi carne

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Imi place tarta cu dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.