Tarta cu dovleac

Printeaza

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • 30 g zahăr pudră
  • 70 g nuci
  • 125 g unt
  • 2 linguri lapte
  • făină şi grăsime pentru tapetat tava
  • puţină sare

Pentru umplutură:

  • 700 g dovleac (pulpă fără seminţe)
  • 100 ml frişca
  • 50 g zahăr pudră
  • o linguriţă de scorţişoară
  • zeama de la o lămâie

Pentru glazură:

  • 80 g făină
  • 80 g zahăr tos
  • 30 g nuci măcinate
  • 60 g unt sau margarina

Mod de preparare:

Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură în mijloc şi se pun toate ingredientele. Se ames­tecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.

Intre timp se pregăteşte dovleacul. Se taie bucăţi mari şi se pune la fiert cu apă şi pu­ţină sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă. Se zdrobeşte cu telul sau cu blenderul şi se amestecă cu frişca, zeama de lămâie şi scorţişoara.

Se tapetează forma cu unt şi cu făină, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 C, se întinde coca pe formă, se pune umplutura şi se bagă la cuptor.  Se pregăteşte şi glazura din aluat fraged.

Se amestecă toate ingredientele şi se formează un aluat care se dă pe râzătoare. Se scoate plăcinta din cuptor şi se presară aluatul ras pe toată suprafaţa, apoi se mai bagă în cuptor aproximativ 15 minute. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac1.jpg  Tarta cu dovleac2.jpg  Tarta cu dovleac3.jpg  Tarta cu dovleac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.