Tarta cu dovleac si nuci

Printeaza

 Tarta cu dovleac si nuci

Ingrediente:Tarta cu dovleac si nuci

  • 800 g dovleac
  • 8 ouă
  • 300 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 100 g nuci prăjite
  • zeama de la 1/2 de portocală

Pentru aluat ai nevoie de:

  • 300 g făină
  • 150 g margarină
  • 1 ou
  • sare
  • 1 linguriţă oţet

 

 

Mod preparare aluat:

Amesteci făina cu margarina şi după ce s-a omogenizat pui oul, un praf de sare şi oţetul. Faci din aluat un bulgăre pe care-l laşi la rece 1-2 ore.

Mod preparare umplutură:

Cureţi şi tai cuburi dovleacul şi îl pui la fiert în foarte puţină apă cu un praf de sare. După ce s-a înmuiat, îl pasezi până obţii un piure. Baţi ouăle ca pentru omletă şi le amesteci cu piureul de dovleac, cu smântână şi zahărul.

Intinzi apoi aluatul într-o formă de tartă (cu diametrul de 28 cm) tapetată cu făină. Torni umplutura de dovleac şi dai tarta în cuptorul încins. După 15 minute dai focul mai mic şi mai laşi încă 10 minute. O iei din cuptor, o laşi să se răcească, apoi o stropeşti cu sucul de portocale şi presari nucile mărunţite.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Prefer tarta cu mere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.