Tartă cu dovleac şi cicoare

Printeaza

O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper.

Ingrediente:Tartă cu dovleac şi cicoare

  • 100 g faină albă
  • 125 g margarină
  • 50 ml apă
  • sare

pentru aluatul de tartă:

  • 200 g faină albă
  • 100 g unt
  • 100 ml apă
  • sare

pentru umplutură:

  • 1/2 dovleac
  • 1/2 cicoare roşie (radicchio)
  • 250 g mazăre
  • 2 linguri seminţe de pin
  • 1 lingură seminţe de floarea-soarelui
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ou apă
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de tartă şi foitajul. Pune-le apoi pe planşeta presărată cu faină şi întinde două foi de aluat subţiri.

Toacă jumătate de ceapă şi pune-o într-o crăticioară, apoi adaugă dovleacul curăţat de coajă şi de seminţe tăiat cubuleţe. Toarnă peste ele 1 pahar cu apă şi fierbe-le 10 minute.

Taie peştişori ceapa rămasă şi cicoarea roşie (radicchio) taie-o bucăţi. Căleşte-le în ulei încins câteva minu­te, la foc mic, împreună cu 2 linguri de apă.

Opăreşte mazărea 2 minute în apă clocotită. Pasează dovleacul, apoi încorporează mazărea şi cicoarea. Adaugă oul, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele.

Imbracă o formă rotundă cu aluatul de tartă, toarnă compoziţia şi acoperă cu foaia de foitaj. Crestează aluatul, unge-1 cu puţin ulei de măsline şi presară seminţele de pin şi pe cele de floarea-soarelui.

Coace tarta 30 de minute la 190° C, scoate-o din cup­tor şi serveşte-o călduţă.

Tartă cu dovleac şi cicoare

Tartă cu dovleac şi cicoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.