Tarta cu dovleac si branza

Printeaza

Tarta cu dovleac si branza din: dovleac, spanac, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, branza, chimen, aluat foitaj, susan, mac, pirer, unt.

Ingrediente:Tarta_cu_dovleac_si_branza

  • 1 kg pulpă dovleac
  •  500 g spanac
  • sare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • ulei
  • 100 ml supă legume
  • 250 g brânză tare
  • chimen măcinat
  • 2 foi aluat foitaj
  • 3 linguri seminţe susan
  • 1 linguriţă mac
  • piper
  • unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le sotezi în uleiul încins. Tai pul­pa de dovleac şi brânza în cuburi. Speli spanacul (dacă este proas­păt) sau îl decongelezi.

Pui dovleacul peste ceapă şi us­turoi în tigaie, apoi torni supa de legume. Laşi la fiert 5-10 minute, apoi dai deoparte ca să se răceas­că. Amesteci spanacul şi brânza şi condimentezi cu sare, piper şi chimen.

Incingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi o foaie de alu­at pe fundul şi pereţii vasului şi ungi cu unt. Presari puţin chimen măcinat, apoi amesteci dovlea­cul cu spanacul şi brânza şi distri­bui uniform în tavă.

Acoperi cu cealaltă foaie de alu­at, ungi cu puţin ulei şi crestezi în formă de cruce în mijloc. Presari susan şi mac şi laşi la cuptor 45 de minute sau până devine auriu-arămie.

Tarta cu dovleac si branza

Tarta_cu_dovleac_si_branza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata tarta cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.