Tarta cu crema si prune

Printeaza

Tarta cu crema si prune din: faina, unt, zahar, ou, sare, faina de migdale, zahar pudra, oua, prune, frunze menta, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_cu_crema_si_prune

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • un ou
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 90 g faina de migdale
  • 90 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 10 prune
  • cateva frunzulite menta
  • zahar pudra pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă oul cu zahărul şi, după topirea acestuia, se adaugă făina. Se amestecă si apoi se adaugă untul. Se frământă, iar aluatul omogen rezultat se înveleşte în folie alimentară şi se dă pentru 30 de minute la frigider.

Intre timp, pentru cremă, se amestecă untul şi făina de migdale, apoi se adaugă zahărul şi ouăle uşor bătute în prealabil. Aluatul se scoate şi se întinde. Se taie pătrate care se pun în forme mici.

Se pune crema de migdale si deasupra se asază felii de prune, după imaginaţie.

Se dau tartele la cuptor pentru 15 minute şi, după ce s-au răcit, se presară cu zahăr şi se aduc la masă cu frunzuliţe de mentă.

Tarta cu crema si prune

Tarta_cu_crema_si_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.