Tarta cu crema fina de lamaie si bezea

Printeaza

Tarta cu crema fina de lamaie si bezeadin: faina, zahar vanilat, galbenus, sare, unt, amidon, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu crema fina de lamaie si bezea

blat:

  • 250 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 1 praf sare
  • 125 g unt rece

umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 albusuri

crusta de bezea:

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele menţionate; se modelează o bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider 1 oră. Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tartă (26 cm 0) unsă, inclusiv pe margini.

Se aşază dea­supra o foaie de hârtie de copt pe care se presară boabe de fasole uscate, pentru îngreunat.

Se coace cea 10 min. Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează foaia de copt cu tot cu boabe. See reduce tem­peratura din cuptor la 180°»C. Se bat în bain-marie gălbenuşurile cu amidon, frişca şi 50 g zahăr pudră; sie înglobează suc şi coajă rasă de lămâie.

Se bat spumă albuşurile şi se înglobează 50 g zahăr pu­dră. Se aşază pe blat şi se coace 25 min.

Pentru crusta de bezea, se bat albuşu­rile cu 100 g zahăr pudră. Se înglobează coaja de lămâie şi se repartizează pe um­plutura din formă. Se ridică ţepi de be­zea, cu o lingură; se coace apoi pe grilul cuptorului cea 5 min. până ce ţepii se ru­menesc.

Tarta cu crema fina de lamaie si bezea

Tarta cu crema fina de lamaie si bezea

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu lamaie si bezea

3 comentarii

  1. am facut o astfel de tarta, dar cu dulceata

  2. bezeaua e totul in tarta asta, imi plac dulciurile cu bezea

  3. Angela Constantin

    Imi dai si mie din tarta asta, arata prea bine ca s-o ratez 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.