Tartă cu cremă de mere

Printeaza

O reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie, sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou.

Ingrediente:Tartă cu cremă de mere

  • 330 g faină albă
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 albuş
  • 1/2 lămâie
  • un praf de sare

pentru umplutură:

  • 5 mere
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară pulbere
  • 1/2 lămâie
  • 10 g drojdie pentru prăjituri
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Pune faina pe o planşetă de lemn, fa-i în mijloc o adân­citură şi pune în ea zahărul, albuşul, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi începe să frămânţi. Adaugă untul, un praf de sare şi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen. Inveleşte-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească cel puţin 30 de minute.

Intre timp, curăţă merele de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le în 100 g de apă clocotită şi fierbe-le împreună cu zahărul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Când s-au înmuiat, pasează-le în blender.

Pune compoziţia pe foc pentru 2-3 minute, las-o apoi să se răcorească şi amestec-o cu oul, scorţişoara şi drojdia.

Intinde aluatul şi îmbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Toarnă crema de mere şi coace 1 oră în cuptorul încălzit la 180° C. Las-o să se răcească şi serveste-o.

Tartă cu cremă de mere

Tartă cu cremă de mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.