Tartă cu cremă de lămâie

Printeaza

Tartă cu cremă de lămâie din: faina, unt, sare, lapte, zahar, lamai, oua si amidon.

Ingrediente:Tarta_cu_crema_de_lamâie

pentru alaut de tarta:

  • 300 g faina
  • 150 g unt moale
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 ml apa calduta sau lapte caldut
  • 3 linguri zahar

pentru crema:

  • 4 lamai medii
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • o lingura amidon

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tartă, se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Se adaugă untul tăiat şi apoi cu degetele se amestecă prin sfărâmare cu făina. Trebuie să se obţină un aluat ca un gris, dar cu grăunţe un pic mai mari. Se adaugă dintr-o dată laptele sau apa, se amestecă pentru a obţine un aluat uniform care se întinde si se transferă imediat în forma de copt tapetată cu hârtie specială.

Se înţeapă cu furculiţa şi se coace aluatul pentru 30 de minute. Pentru crema de lămâie se trec două lămâi pe râzătoare pentru o obţine coaja rasă. Se presează de suc toate cele 4 lămâi şi sucul se pune într-o crăticioară împreună cu coaja rasă de la cele două lămâi. Se adaugă zahărul şi amidonul, se amestecă şi se încălzeşte la foc mic.

Ouăle se bat bine ca pentru omletă şi apoi se toarnă încet . si amestecând continuu peste compoziţia cu suc si coajă. Se măreşte focul şi se amestecă rapid cu telul până începe să devină gros. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcească.

Crema de lămâie se pune peste tartă, care se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveşte.

Tartă cu cremă de lămâie

Tarta_cu_crema_de_lamâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.