Tarta cu crema de lamaie si bezea

Printeaza

Ingrediente:Tarta cu crema de lamaie si bezea

pentru aluat:

  • 210 g făină
  • un vârf de sare
  • 113 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare, bătut

pentru cremă:

  • 3 ouă mari
  • 80 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 150 g zahăr
  • 4  linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei
  • 1 kg coajă rasă de lămâie

pentru bezea:

  • 4 albuşuri mari
  • 130 g zahăr

 

Mod de preparare:

Aluat: Intr-un castron, amestecă făina şi sarea, apoi lasă deoparte. Intr-un alt castron, înalt, pune untul şi bate-l cu mixerul până devine moale şi cremos. Adaugă zahărul şi continuă să mixezi până când obţii o cremă pufoasă.

Treptat, toarnă oul bătut, mixând doar până la omogenizare (dacă insişti, untul se va separa de compoziţie). Adaugă toată făina odată şi continuă să frămânţi cu mixerul până când obţii o bilă de aluat (opreşte-te, altfel vei obţine un aluat prea tare).

Pune bila pe o suprafaţă dreaptă şi apas-o până când obfii un disc; înveleşte-l în folie de plastic şi lasă-l în frigider timp de 30 min. Pregăteşte o formă pen­tru tarte, cu diametru de 20-23 cm şi bază detaşabilă.

Scoate aluatul din frigider şi întinde-l cu grijă, până obţii o formă rotundă, cu 1 cm mai mare decât forma şi groasă de circa 3 mm. Aşaz-o în formă, fără să o întinzi, şi îndepărtează marginile în exces.

Inţeapă aluatul din loc în loc, să nu se umfle. Mai pune în frigider 20 min. Intre timp, încinge cuptorul al 205 °C, pune grătarul în centru şi, când scoţi tarta, acoper-o cu hârtie de copt şi pune deasupra, drept greutate, orez sau boabe de fasole. Lasă la copt cam 20-25 min.

Crema: Cât se coace aluatul, pregăteşte un castron la bain-marie. Amestecă uşor, cu telul, ouăle, zahărul şi sucul de lămâie, până când compozifia devine groasă ca o smântână. Va dura cam 10 min. la de pe foc şi trece imediat printr-o strecurătoare, ca să îndepărtezi even­tualele cocoloaşe.

Cu telul, amestecă untul în compoziţie, apoi coaja de lămâie rasă. Toarnă apoi crema peste tartă şi uniformizează. Redu temperatura cuptorului la 177° C şi coace tarta cam 10 minute sau până când crema e închegată pe margini, dar încă moale în centru.

Bezeaua: Intr-un bol curat, bate spumă albuşurile şi zahărul, apoi pune bezeaua peste tarta fierbinte, cu grijă, ca să acoperi uniform şi să nu rămână goluri de aer. Dă la cuptorîncă 10-15 minute sau până când bezeaua devine maronie. Lasă la răcit într-un loc ferit de curent, apoi serveşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.