Tarta cu ciuperci si ardei capia

Printeaza

Tarta cu ciuperci si ardei capia din: făină, unt, smântână, ciuperci, ceapa, ardei capia, ulei, caşcaval, oua, sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei.

Tarta_cu_ciuperci_si_ardei_capia

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 2 linguri smântână
  •  un praf sare

Ingredinete pentru umplutură:

  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • un ardei capia roşu
  •  2 linguri ulei
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 ouă
  •  un praf de sare
  • condimente (piper, cimbru, boia dulce de ardei)

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele pentru blat într-un vas, se amestecă bine până se obţine un aluat usor de modelat, se împachetează în folie alimen­tară.şi se dă la rece.

Cât timp stă aluatul la frigi­der, se prepară umplutura: se sotează in ulei ceapa tocată, se adaugă ciupercile tocate mă­runt şi câteva linguri de apă.

Se toacă ardeiul cubulete mici, se pune peste ciuperci $i se lasă pe foc, amestecând mereu până se pătrund bine ciupercile.

Se condimentează cu sare, piper, cimbru si boia, după care se adaugă caşcava­lul si un ou bătut.

Intr-o tavă rotundă, se în­tind două treimi din aluat si se adaugă umplutura.

Din restul de aluat se întinde o foaie din care se taie fâşii care se vor aşeza deasupra tartei.

Se ung fâşiile cu ou bătut si se pune tava în cuptorul bine încins, pentru 15 minute, iar apoi la foc mediu încă 20 de minute până se rumeneşte.

Tarta cu ciuperci si ardei capia

Tarta_cu_ciuperci_si_ardei_capia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.