Tarta cu cirese si lamaie

Printeaza

Tarta cu cirese si lamaie din: cireşe pietroase, unt, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie.

Tarta_cu_cirese_si_lamaie

Ingrediente:

  • 500 g cireşe pietroase
  • 250 g unt
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2-3 linguriţe zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se spală cireşele, se scurg şi se scot sâmburii. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece. Se scoate untul de la rece şi se lasă să se încălzească la tempe­ratura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se freacă pentru început cu cantitatea de zahăr  pudră şi zahăr vanilat.

După ce aţi obţinut o cremă fină, se adaugă ouăle, unul câte unul,  amestecându-se continuu  să nu se taie. Se cerne  făina în compoziţia de prăjitură şi se amestecă uşor cu telul să nu formeze cocoloaşe.

Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se pun cireşele pudrate cu făină în prealabil. Cire­şele se pudrează cu făină ca să nu se lase şi ca să dea un aspect plăcut prăjiurii.

Se bagă în cuptor şi se lasă aproximativ 50 de minute să se coacă. După ce s-a copt, se scoate să se răcească şi se serveste pudrata cu zahar.

Tarta cu cirese si lamaie

Tarta_cu_cirese_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.