Tarta cu ciocolata si inghetata

Printeaza

Tarta cu ciocolata si inghetata din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao, oua, lapte, smantana, coaja de portocala.

Ingrediente:Tarta_cu_ciocolata_si_inghetata

  • 250 g de ciocolată
  • 2 ouă, plus 1 albuş (rămas de la aluat)
  • 140 g de zahăr fin
  • 85 g de unt topit
  • 85 g de făină obişnuită
  • puţină cacao pentru servit

Pentru aluat:

  • 350 g de făină obişnuită
  • 200 g de unt tăiat cubuleţe
  • 100 g de zahăr pudră
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 gălbenuş de ou amestecat cu 2 linguri de apă

Pentru inghetata:

  • 500 ml de lapte integral
  • 300 ml de smântână dulce (pentru frişcă)
  • 5 gălbenuşuri
  • 140 g de zahăr fin
  • coaja rasă de la 2 portocale, plus sucul de la 1 portocală

 

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi îngheţata. Se încălzesc laptele şi smântână într-o cratiţă până aproape de punctul de fierbere. Se bat gălbenuşurile şi zahărul, apoi se adaugă treptat în amestecul de lapte cald.

Se încălzeşte în continuare, amestecând până se îngroaşă. Se adaugă coaja rasă şi sucul de portocală, apoi se lasă la răcit. Se pune compoziţia în maşina de îngheţată, apoi se dă la congelator.

Pentru aluat, se mixează făina şi untul, apoi se toarnă zahărul pudră. Se adaugă coaja rasă împreună cu destul amestec de gălbenuş pentru a omogeniza aluatul.

Se întinde şi se tapetează opt forme mici de tartă. Se pun la rece 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5.

Se tapetează tartele cu hârtie de copt, se umplu cu greutăţi pentru copt (sau boabe de fasole) şi se coc 15 minute. Se îndepărtează hârtia şi greutăţile şi se mai lasă 10 minute.

Se scot din cuptor. După ce se răcesc, se scot din forme şi se aşază pe hârtie de copt. Se dă cuptorul la 140° C/gaz 3.

Pentru umplutură, se topeşte ciocolata într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic. Se bat cele două ouă întregi, albuşul şi zahărul, până se obţine un amestec gros şi deschis la culoare.

Se adaugă ciocolata, untul topit şi făina, apoi se distribuie amestecul în tarte. Se lasă să se întărească timp de câteva minute, apoi se pun la cuptor 25 de minute.

Se lasă la răcit 10 minute, în timp ce se scot cupe de îngheţată cu lingura. Se presară puţină cacao peste tarte, apoi se pune câte o cupă de îngheţată peste fiecare dintre ele.

Tarta cu ciocolata si inghetata

Tarta_cu_ciocolata_si_inghetata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.