Tarta cu ceapa si branza Gruyere

Printeaza

Tarta cu ceapa si branza Gruyere din: unt, ceapa, dafin, piper, sare, aluat, ou, nucsoara, smantana, branza.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_si_branza_Gruyere

  • 60 g unt
  • 500 g ceapă curăţată şi tăiată în felii
  • 1 frunză de dafin
  • sare şi piper negru măcinat
  • 175 g aluat foietaj
  • 1 ou mare
  • nucşoară măcinată
  • 300 ml smântână lichidă (sau jumătate smântână, jumătate lapte)
  • 30 g brânză Gruyere, rasă
  • o tavă pentru tartă cu diametrul de 20-23 cm

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie mare, adaugă ceapa şi foaia de dafin. Asezonează bine. Acoperă tigaia cu un capac şi prăjeşte ceapa la foc mic 30 de minute, până se înmoaie şi devine aurie. Scutură din când în când tigaia, pentru a nu se prinde ceapa. Lasă să se răcească.

Intinde foaia de aluat şi acoperă cu ea baza tăvii, ridicând marginile. Inţeapă-l cu o furculiţă. Lasă-l la frigider până se încălzeşte cuptorul.

Incălzeşte cuptorul la 200°C.

Intr-un castron, bate oul, asezonează cu sare, piper şi nucşoară. Adaugă smântână.
Scoate frunza de dafin din compoziţia de ceapă. Presară ceapa peste aluat. Toarnă crema de smântână şi presară deasupra brânza rasă.

Coace plăcinta 40 de minute, pînă devine aurie, iar compoziţia s-a întărit.

Serveşte-o caldă, cu salată.

 

Tarta cu ceapa si branza Gruyere

Tarta_cu_ceapa_si_branza_Gruyere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.