Tarta cu ceapa, praz si bacon

Printeaza

Tarta cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana, telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_praz_si_bacon

aluat:

  • 50 g faina
  • 100-150 ml apa calda
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • sare

umplutura:

  • 150 ml smantana
  • 50 g telemea
  • 4 cepe
  • 2 fire de praz
  • 400 g bacon
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen
  • 1 ou pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru aluat şi lăsaţi-l acoperit la cres­cut. Din acest aluat întindeţi 2 foi mari, pentru tava de aragaz.

Puneţi o foaie în tava unsă şi tapetată.

Pentru umplutură, amestecaţi smântână cu tele­meaua, sare şi piper şi turnaţi peste foaia de aluat.

Tocaţi prazul şi ceapa mărunt şi reparti- zaţi-le peste umplutură. Din loc în loc puneţi felii de bacon.

Aco­periţi cu foaia rămasă de aluat unsă cu ou bătut. înţepaţi din loc în loc cu furculiţa şi presăraţi seminţe de chimen deasupra.

Coaceţi la foc potrivit.

Tarta cu ceapa, praz si bacon

Tarta_cu_ceapa_praz_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.