Tarta cu ceapa carmelizata si chiftele sau carnati

Printeaza

Tarta cu ceapa carmelizata si chiftele sau carnati din: faina, unt, oua, lapte, sare, ceapa, zahar, cimbru uscat, bacon, cascaval, oua, smantana, nucsoara, piper, chiftele sau carnati proaspeti.

 

Ingrediente:

Pentru aluatul crocant:

  • 500 g făină albă cernută
  • 250 g unt
  • 2 ouă
  • 1/2 pahar lapte
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 cepe albe, 2 cepe roşii
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 200 g bacon
  • 50 g caşcaval ras
  • 2 ouă
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • un praf de nucşoară
  • sare
  • piper
  • chiftele sau cârnat proaspăt

 

Mod de preparare:

Pui făina cernută, împreună cu untul, ouăle, laptele şi sarea în robotul de bucătărie şi amesteci până rezultă un aluat omogen sau îl frămânţi manual.

Aluatul rezultat îl pui într-o folie de plastic şi îl dai la rece circa 30 de minute.

Pui aluatul în forma de tartă şi îl dai la cuptor. Tai ceapa julien şi o pui la călit în puţin ulei, împreună cu zahărul, sarea şi piperul.

După ce s-a caramelizat dai la răcit.

Pui amestecul de smântână, ou şi nucşoară în tartă, apoi presari ceapa caramelizată.

Notă! Deasupra pui rulouri din bacon şi chifteluţe semiprăjite sau cârnaţii tăiaţi felii, peste care presari caşcaval ras.

Dai la cuptor 30-40 de minute.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare Pentru umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Frecăm untul […]

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai. Ingrediente: 2 rodii 4 linguri vin roşu 1 lingură miere 200 g făină 225 g unt rece sare 4 ouă 150 g zahăr sucul şi coaja de la 3 lămâi   Mod de preparare: Se taie în două rodiile, se scot sâmburii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.