Tarta cu cartofi

Printeaza

Tarta cu cartofi din: faina, unt, sare, ou, cartofi, ceapa, marar, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu cartofi

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 praf sare
  • 1 ou înifreg
  • 1 gălbenuş
  • 1 ou bătut, pentru uns

Pentru umplutură:

  • 3-4 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai untul rece cubuleţe şi îl amesteci cu făina până când aceasta capătă o consistenţă nisipoasă.

Adaugi oul şi gălbenuşul bătute în prealabil, le amesteci şi frămânţi uşor, apoi aluatul obţinut îl înfăşori într-o folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute.

Cureţi cartofii, îi tai rondele şi ceapa julien, le amesteci, le dai cu sare şi piper după gust. Tai mărunt mărarul.

Aluatul de tartă îl tai în două, apoi întinzi cu sucitorul fiecare foaie în parte.

O aşezi pe prima într-o formă de tartă tapetată, având grijă sa îmbraci şi pereţii, o ungi cu oul bătut, o înţepi din loc în loc, pui cartofii în straturi şi presari ceapa şi mărarul.

Acoperi cu cealaltă foaie de aluat şi o ungi cu ou. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.