Tarta cu cartofi si broccoli

Printeaza

Tarta cu cartofi si broccoli din: faina, unt, oua, sare, branza de vaci, cartofi, telemea, cascaval, praz, kaizer, ulei, broccoli, ardei, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_si_broccoli

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 cartofi
  • 200 g telemea sărată
  • 100 g caşcaval ras
  • 3 ouă
  • 1/2 fir de praz
  • 100 g şuncă (kaizer)
  • ulei
    1/2 căpăţână broccoli
  • 1 ardei capia roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti broccoli 3 minute, în apă cu sare. Il scurgi într-o sită. Opăreşti 5 minute şi ardeiul capia. Cartofii tăiaţi cubuleţe îi fierbi în apă cu sare.

Pentru aluat, baţi oul, pui sare, apoi torni, în ploaie, făina şi adaugi untul moale. Frămânţi bine şi dai la rece, până pregăteşti umplutura.

Căleşti rondelele de praz împreună cu şunca. Baţi ouăle în care pui telemeaua sfărâmată. Separat, amesteci brânza de vaci cu ardeiul şi presari sare şi piper.

Ungi forma de copt. Intinzi aluatul, nu foarte subţire, şi-l aşezi în tavă. Adaugi restul ingredientelor, torni amestecul de ouă şi telemea şi pui broccoli. Pui caşcavalul ras şi dai la cuptor, până se rumeneşte tarta.

Tarta cu cartofi si broccoli

Tarta_cu_cartofi_si_broccoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.