Tartă cu carne tocată şi legume

Printeaza

Tartă cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si bulion.

Ingrediente:Tarta_cu_carne_tocata_si_legume

  • 150 g cartofi fainosi
  • sare
  • 150 g faina
  • 80 g unt moale
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g carne tocata mixta
  • piper
  • boia dulce
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare timp de 15-20 min. Se scurg, se lasă să se răco­rească şi se zdrobesc, atâta timp când sunt încă fierbinţi. Se frământă un aluat din făină, unt, 1/2 linguriţă de sare şi carto­fi. Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se aşază înăuntru aluatul şi se ridică o mar­gine înaltă; se dă la frigider.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă ceapa. Se pregătesc ardeii graşi şi se taie bucăţi de 1 cm. Ceapa şi ardeii graşi se călesc 3 min. în ulei încins; se scot. Se prăjeşte apoi carnea tocată până ce devine sfărâmicioasă; se condimentează cu sare, piper şi ardei gras.

Se amestecă ardeiul gras cu carne tocată şi se repartizează uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi bulion şi se toarnă peste compoziţie. Se coace tarta cea 40 min. Se serveşte fierbinte sau rece.

Tartă cu carne tocată şi legume

Tarta_cu_carne_tocata_si_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu carne si legume

2 comentarii

  1. cartofii fainosi sunt cei albi sau cei rosii, tot timpul ii incurc?

  2. o nebunie tarta cu carne si legume, asa apetisanta imi pare 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.