Tarta cu carne de miel

Printeaza

O reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte.

Tarta cu carne de miel

Ingrediente umplutura:

  • 500 g carne miel
  • 125 g carne vita macre (tocata)
  • 75 g slanina (taiata foarte marunt)
  • 3 oua
  • o legatura patrunjel
  • 2 cepe
  • un catel usturoi
  • 2linguri mustar
  • o lungurita miere
  • piper
  • o lingurita cimbru poasprat tocat

Ingrediente aluat:

  • 500 g faina
  • 400 g unt
  • 15 g sare
  • 2 oua
  • 3 linguri lapte

Aluatul se da la rece 3-4 ore

 

Mod de preparare:

Se topeste slanina, apoi se caleste in ea restul de carne, se lasa sa scada sucul pe care lasa si apoi se da la rece.

Dupa ce carnea s-a racit, se leaga cu 5 oua.

Se mai pun in ea urmatoarele ingrediente : o legatura de patrunjel verde, doua cepe, un catel usturoi, doua linguri mustar, o lingurita miere, piper, cimbru.

Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina sau pesmet tavile pentru tarta.

Din aluat se intind foile care se aseaza in tavi, ridicate pe periti acestora.

Tarta cu carne de miel

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.