Tarta cu branza de vaci si portocale

Printeaza

Tarta cu branza de vaci si portocale din: branza de vaci, oua, zahar, portocale, budinca de vanilie, gris, stafide, unt, praf de copt, menta, scortisoara, crema de vanilie.

Ingrediente:Tarta cu brânza de vaci si portocale

  • un kilogram brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 5 portocale
  • două plicuri de budincă de vanilie
  • griş
  • 50 g stafide
  • 80 g unt
  • zahăr vanilinat
  • praf de copt
  • mentă
  • pudră de scorţişoară
  • cremă de vanilie

 

Mod de preparare:

Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează împireună cu untul şi o linguriţă de praff de copt până când devine ca o creimă. Se adaugă gălbenuşurile de la patru ouă, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, pulpa tocată de la două portocale şi sucul format, praful de budincăi şi două linguri de griş.

Se mixează bine ca săi se încor­poreze toate ingredierntele, se adaugă stafidele, menta tocată şi un vârf de cuţit de pudră de sccorţişoară.  Se adaugă albuşurile mixate până când devin o spumă tare, se amestecă bine cu o lingură, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se unge cu ou bătut.

Se decorează cu felii de porto­cală, se introduce tava în cup­tor şi se coace, timp de 26-30 de minute, la foc mediu. Se scoate, se lasă la răcit timp de câteva minute şi se ser­veşte.  Se poate servi şi rece, cu gem de portocale sau cremă de vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.